Hur du annonserar lönsamt på YouTube

Hur du annonserar lönsamt på YouTube

Vi håller på att skapa en ny fantastisk kurs

Vi kommer att meddela dig (om du är med på vårt nyhetsbrev) så fort vi har mer information om när du kan få tillgång till den färdiga kursen och när vi fått feedback från våra beta-testare.

Varför skall du annonsera på Youtube idag?

Här är det korta svaret. Du kommer att få många fler personer att se ditt erbjudande och du kommer att tjäna mer pengar på det.

Det beror på att YouTube är enormt och växer hela tiden. Ca 350 timmar av videomaterial laddas upp till Youtube varje minut. Det innebär att du hela tiden kan nå fler och fler människor. Men inte bara det. 

Det ständigt ökade annonsutrymmet håller också nere priserna vilket i sin tur gör det enklare att behålla lönsamheten för sina kampanjer.

(hink: Youtube är den näst största sökmotorn i världen sett till antalet sökningar och många av dem söker precis efter det som du har att erbjuda. Så frågan du skall ställa dig är om du syns för dem effektivt där idag eller inte)

Du behöver bara bli riktigt bra några få saker

Du kanske precis som jag redan vet att det finns massor av potentiella kunder på Youtube som vi inte kan nå i de andra kanalerna som vi annonserar i just nu. Du kanske också har letat efter en bra kurs inom området?

Om du har gjort det så har du nog också upptäckt att utbudet mest består av trista och rent av meningslösa funktionsvideor som tävlar i hur många timmar de kan förklara alla funktioner. Det blir mer som än en glorifierad version plattformens hjälpartiklar. 

Det ger dig ungefär samma känsla om du skulle lusläsa hela användarhandboken för din bil. Du behöver inte lära dig varenda funktion och pryl för att komma igång på allvar med Youtube annonsering. 

Känner du igen dig på någon av dessa punkterna:

  • Du vill hellre ha en guide som säger exakt vilka fåtal funktioner man skall använda och sedan öva på, för att bli riktigt grym på att köra bil (fokusera på det som ger resultat). 

  • Eller så har du bara hittat kurser och information om hur man blir en YouTuber och lever framför kameran eller hur man skall optimera sin Youtubekanal.

  • Du kanske är som jag, dvs. inte intresserad av att leva framför kameran och allt vad det innebär att bygga upp och hålla igång en Youtube kanal. Jag vill hellre använda 2-3 av mina videoannonser som visas i andras videor och i användarnas sökresultat för relevanta sökningar för lång tid framöver och utan mycket av min inblandning.

  • På liknande sätt som jag inte är intresserad av att skapa fans till min Facebooksida men mina Facebookannonser har ändå setts av hundratusentals personer i deras nyhetsflöden. Det är det jag menar när jag talar om YouTube-annonsering här. 

Men snart lanserar jag Youtube Ads Masterclass - Hur du lyckas med annonsering på Youtube.

Då kommer du bara få reda på de saker som verkligen fungerar för att öka trafiken, nya prenumeranter och en öka försäljning.

Håll utkik!

Jonas

Kurser online som hjälper dig att öka trafiken och sälja mer på nätet

Hej, jag heter Jonas Carlström och på den här sidan så undervisar jag företagare och entreprenörer att bli mer lönsamma genom att öka trafiken och sälja dubbelt så mycket på nätet främst via Facebook, Google och e-post marknadsföring.